Hamburger na śniadanie w najlepszej polanickiej restauracji 2020

Michał Hamburger, Justyna Kościelna, GN | Utworzono: 2020-10-21 10:16 | Zmodyfikowano: 2020-10-21 10:19
A|A|A

fot.Anna Skupień

Polanica stała się miejscem chętnie odwiedzanym ze względów kulinarnych. W kurorcie pracują doskonali szefowie kuchni i działają wybitne w skali województwa restauracje, które serwują regionalne smaki powstające z produktów pochodzących z tych stron.

Na stole rządzą ryby, mięsa, kasze, warzywa i wszystko to, co dała matka natura i co udało się wyhodować w regionie.

Miejscowi szefowie idąc z duchem czasu proponują swoim gościom coraz ciekawsze dania z wykorzystaniem starych przepisów, dodając do nich nutę XXI wieku.

Polanica-Zdrój stała się popularnym miejscem na weekendowe wypady dla fanów ciekawych smaków. Moda na odwiedziny w uzdrowisku powstała w dużej mierze dzięki Pejzażom Qlinarnym Polanicy. To festiwal wyjątkowej kuchni.

Podczas edycji 2020 pierwszy raz wybrano najlepszą miejscową restaurację. Dzięki szefowi kuchni Krzysztofowi Mielcarkowi i jego zespołowi to miano należy do restauracji Hotelu Bukowy.

W sobotę Krzysztof był naszym gościem. Opowiedział o swoich inspiracjach, początkach przygody z zawodem i ulubionych daniach. Zdradził też, co od czasu do czasu nuci w kuchni:

W kulinarnym przedpołudniu rozmawialiśmy też z właścicielem obiektu Marcinem Kamińskm. Jak branża radzi sobie w trudnych czasach i czy szef chefowi często zagląda przez ramię? Posłuchajcie:

Był też z nami zastępca szefa kuchni Piotr Cyganik oraz młodszy kucharz Joanna Ressel. Oboje kochają nie tylko dobre jedzenie, ale i sport:

Kąpiel piwna i pewna nietypowa, nocna prośba gościa hotelowego - między innymi o tym opowiadali kelner Stefan Grela oraz Izabela Gajewska, kierownik gastronomii:

 

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama