Ale Pasztet! (WYNIKI KONKURSU)

Radio Wrocław | Utworzono: 2014-11-27 10:23 | Zmodyfikowano: 2014-11-27 10:28
A|A|A

W Zamku Kliczków po raz czwarty odbył się festiwal kulinarny Ale Pasztet! Podczas konkursu obecni byli znakomici Goście, m.in. Piotr Bikont, Agnieszka Buch, Sylwia Biały i Tomasz Welter. Impreza trwała dwa dni – 23 i 24 listopada. W niedzielę, 23.11, odbyła się konferencja prasowa dotycząca festiwalu a także książki kucharskiej Za stołem w Kliczkowie i Gotuj jak Top Chef.

Jury konkursu dla profesjonalistów przewodniczył Henryk Pasternak, a gremium uzupełniali: Krzysztof Gawlik, Tomasz Górski, Bartosz Heba, Karol Kuc i Leszek Makulski.

W konkursie zwyciężyli:

1. I Hotel Copernicus – Marcin Gruszka, Kamil Werewka
2. II Hotel Grand SAL – Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk
3. III JGA Group Rafał Wojtasik, Piotr Benedyk

Jury konkursu dla uczniów ponownie przewodniczył Henryk Pasternak. Ponadto w skład grupy weszli: Tomasz Przybyłowski, Artur Dziegański, Łukasz Satława i Sebastian Uchman.

Wśród uczniów zwyciężyli:

1. I Zespół Szkół Gastronomicznych Wrocław – Karolina Gawron – kapitan drużyny, Emil Ciuła
2. II Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych Bolesławiec – Wioleta Sula – kapitan drużyny, Krzysztof Ozga
3. III Zespół Szkół Gastronomicznych Warszawa Tomasz Łuniewski kapitan drużyny, Jakub Włodarski

W konkursach amatorskich padły następujące rozstrzygnięcia:

W kategorii Nalewki komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
• 1 miejsce – Marian Kutasiewicz – Nalewka aroniówka
• 2 miejsce – Emilia Kupis – Nalewka Kasztelana
• 3 miejsce – Rada Sołecka Wsi Wilkowisko Sołtysówka – Nalewka z czarnych porzeczek

W kategorii Pasztety komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
• 1 miejsce – Edyta Mrozek – Pasztet z dzika
• 2 miejsce – Agata Parfianowicz – Pasztet z dziczyzny z pistacjami i żurawinowym chutneyem;
• 3 miejsce – Renata Staniak – Pasztet z królika

W kategorii Zapiekanki i pieczenie komisja postanawia nagrodzić następujące osoby:
• 1 miejsce – Agata Parfianowicz – Quiche z pieczonymi grzybami leśnymi i pieczoną dynią
• 2 miejsce – Waldemar Bąk – Udziec Przewoski z rydzami i sosem borówkowym
• 3 miejsce – Helena Gdela – Grzybowa pieczeń w kruchym cieście

Po dokonaniu oceny dań zgłoszonych do konkursu kulinarnego dla amatorów w kategorii dania jednogarnkowe komisja postanawia nagrodzić:
• 1 miejsce – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Iłowa – Przysmak myśliwego
• 2 miejsce – Sołtys Staniak Renata i Rada Sołecka Sołectwo Sanice – Dziki gulasz z kiszonymi rydzami
• 3 miejsce – Alicja Wyszyńska – Kociołek z dziczyzną i rydzami z dodatkiem topinamburu

Zapraszamy do Zamku Kliczków na Ale Pasztet! już za rok!

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama