Dinner in the Sky, czyli kolacja w chmurach

Radio Wrocław | Utworzono: 2015-05-28 19:26 | Zmodyfikowano: 2015-05-28 19:38
Dinner in the Sky, czyli kolacja w chmurach - zdjęcia: materiały prasowe
zdjęcia: materiały prasowe

W 2010 roku platforma pojawiła się na rynku Polskim. Na platformie Dinner in the Sky istnieje możliwość zorganizowania, jak sama nazwa wskazuje, podniebnych kolacji, spotkań biznesowych, konferencji prasowych czy też prezentacji nowych produktów. Możliwości wykorzystania podniebnego stołu jest wiele, a wszystko zależy od koncepcji planowanego wydarzenia.

Przy platformie Dinner in the Sky za jednym razem mogą zasiąść 22 osoby, które zapinane są w specjalne pasy bezpieczeństwa. Po środku platformy znajdują się dodatkowo miejsca stojące dla członków obsługi podniebnego stołu: kucharz, kelner, barman, czy też animator, muzyk, fotograf, itp.

Gdy wszyscy goście zasiądą już na swoich miejscach, platforma za pomocą dźwigu o masie min. 160 ton, podnoszona jest na wysokość ok 50 metrów nad ziemią i to właśnie na tej wysokości szefowie kuchni serwują swoje potrawy Gościom, którzy smakując wykwintnych potraw, mogą jednocześnie podziwiać przepiękną panoramę okolic.

Platforma Dinner in the Sky jest w 100% mobilna, dlatego też event można zorganizować na terenie całego kraju.

To właśnie dzięki odpowiednio dobranym lokalizacjom które gwarantują wspaniałe widoki oraz spektakularnej oprawie, jak i wykwintnej kuchni, która serwowana jest na wysokości ok 50 metrów nad ziemią, uczestnicy danego wydarzenia mogą przeżyć niezapomniane chwile in the Sky.

Za sprawą nieograniczonych możliwości wyreżyserowania eventu Dinner in the Sky znalazł się na liście World's most extravagant meals opublikowanych przez magazyn Forbes.

Dinner in the Sky we Wrocławiu
W pierwszy weekend czerwca platforma Dinner in the Sky po raz pierwszy zostanie rozstawiona na Placu Solnym - w samym sercu Wrocławia, a całe wydarzenie odbywać się będzie podczas kolejnego festiwalu kulinarnego Europa na Widelcu, który z roku na rok przyciąga coraz to większą ilość wielbicieli gastronomii, jak i smakoszy z całej Polski.

Dla gości podniebnej restauracji szefowie kuchni przygotują specjalne menu pod lunch, kolację, czy też koktajl w chmurach. Organizatory gwarantują wyjątkowe uniesienia!

 

Reklama

Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.