Szpital przy Borowskiej: Był hol, jest nowoczesna poczekalnia

Elżbieta Osowicz | Utworzono: 2018-03-27 17:46 | Zmodyfikowano: 2018-03-27 17:46
A|A|A

zdjęcia: Elżbieta Osowicz

Chorzy nie muszą już stać w kolejkach do rejestracji, mają do dyspozycji wygodne kanapy i krzesła. Do tego, jak mówi Paweł Pieczonka z działu technicznego, oczekiwanie ułatwia elektroniczny system kolejkowy.

W holu pojawiły się też skrytki na rzeczy dla pacjentów i miejsce dla małych dzieci. Przyjęcia do szpitala i zapisy do poradni są rozdzielone i oznaczone innymi kolorami, po to żeby uławić chorym poruszanie się po parterze budynku.

Jest ładniej i wygodniej - komentują pacjenci:

Każdego dnia przez poczekalnie przewija się około pół tysiąca osób. Remont holu wraz z wyposażeniem kosztował prawie 3 miliony złotych. W kwietniu rozpoczną się prace w drugiej części holu. 

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~paranoja za miliony
2018-03-28 13:26:21
z adresu IP: (87.105.xxx.xxx)
Ocena: 0
brak wydzielenia przychodni i rejestracji do lekarza pierwszego kontaktu
Reklama