Festiwal kulinarny na Zamku Czocha

Piotr Słowiński, mk | Utworzono: 2019-05-03 09:32 | Zmodyfikowano: 2019-05-03 09:34
A|A|A

fot. Radio Wrocław

Jest tam oryginalny saturator, lada chłodnicza z galaretą, octem i śledziem z cebulą. Tylko najmłodsi nie mogą zrozumieć dlaczego kubki są przypięte łańcuszkami. Ale poza tym także najmłodszym się podoba:

 - Na zamku można skosztować zapomnianych już dziś przysmaków - mówi dyrektor Jarosław Kuczyński:

Hitem Festiwalu Smaków są kiszone śledzie, carska grochówka, solijanka, studzienina oraz kasza ze skwarkami. Zamek Czocha - warownia znana do tej pory jako hitlerowska twierdza szyfrów - na cztery dni stał się twierdzą smaków w ramach dolnośląskiego festiwalu smaków historycznych.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~SKOWRON
2019-05-03 11:51:25
z adresu IP: (5.173.xxx.xxx)
Ocena: 2
Jak widzę ten dach i przypomnę sobie ile czasu na nim spędziłem to odechciewa mi się jesc????????????????????????
Reklama