Nie ma leku i szczepionki na koronawirusa. Ale co z odpornością? (POSŁUCHAJ)

Tomasz Sikora, PP | Utworzono: 2020-03-19 21:05 | Zmodyfikowano: 2020-03-19 21:05
A|A|A

fot. Pixabay.com

W Wieczorze zDolnego Śląska Tomasz Sikora pytał psychodietetyk Katarzynę Cieślę o to, co jeść, by poprawić swoją odporność. Rozmawiał także z jednym z najważniejszych wrocławskich immunologów: profesorem Andrzejem Gamianem, który jest kierownikiem Katedry i Zakładu Biochemii Lekarskiej Akademii Medycznej we Wrocławiu oraz Zakładu Immunologii Chorób Zakaźnych i Laboratorium Mikrobiologii Lekarskiej w Instytucie Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN.

POSŁUCHAJ:

Jakie produkty podnoszą naszą odporność, a czego się wystrzegać?

Czy to ma wpływ na odporność? - to pytanie do immunologa profesora Andrzeja Gamiana:

Skoro już o alkoholu mowa to można - jak słyszymy - w symbolicznych ilościach, w większych bowiem działa immunosupresyjnie, czyli obniża odporność - co potwierdza też dietetyczka Katarzyna Cieśla:

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama