Smaki pogranicza. 5-metrowa patelnia i tysiące porcji żurku oraz knedli z gulaszem

Piotr Słowiński, el | Utworzono: 2021-08-14 10:06 | Zmodyfikowano: 2021-08-14 10:09
Smaki pogranicza. 5-metrowa patelnia i tysiące porcji żurku oraz knedli z gulaszem - zdjęcie ilustracyjne: freeimages.com
zdjęcie ilustracyjne: freeimages.com

Na 5-metrowej patelni i w gigantycznej brytfannie zostaną przygotowane dwa dania, których tysiące porcji zostaną rozdane odwiedzającym imprezę - mówi organizator Hubert Papaj:

W Czechach nie spotkamy pierogów, z małym wyjątkiem - zdradza Sveta, pracująca w restauracji na polsko-czeskim pograniczu:

Karkonoskie potrawy po polskiej stronie granicy dopiero się kształtują. Po czeskiej był to rodzaj zupy na zakwasie, serwowane do dziś krkonoskie kyselo, ale też dania bardziej znane również Polakom, chociażby z Wielkopolski - tłumaczy znawca i miłośnik czeskiej kuchni Piotr Gryszel:

Imprezie na Zabobrzu towarzyszyć będzie koncert muzyki country.

 

 

 

 

Reklama

Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.