Pokazali się ze smakiem w pilotażowej edycji programu kulinarnego

Justyna Kościelna, PP | Utworzono: 2022-11-17 07:00 | Zmodyfikowano: 2022-11-17 07:00
Pokazali się ze smakiem w pilotażowej edycji programu kulinarnego - fot. Grzegorz Rajter/wroclaw.pl
fot. Grzegorz Rajter/wroclaw.pl

- Ich zadaniem było stworzenie autorskiego przepisu na bezmięsne danie - mówi Radiu Wrocław Katarzyna Sokołowska z wrocławskiego magistratu:

- Zabawa była przednia - przyznają młodzi kucharze:

Troje zwycięzców zostało zaproszonych do znanych wrocławskich restauracji, gdzie – pod czujnym okiem szefów kuchni - udoskonalili swój przepis. Danie wymyślone przez młodych smakoszy, przez weekend dostępne było w menu lokalu. Drugą z nagród - dla wszystkich sześciorga laureatów - były warsztaty kulinarne z uczestniczkami programu Master Chef - Julią Cymbaluk oraz Natalią Gmyrek.

Konkurs powstał, by propagować wśród dzieci idee zdrowego odżywiania się i niemarnowania żywności.

POSŁUCHAJ WIĘCEJ:

 

 

Reklama

Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.