Rasowe konie i szlachetne sery

| Utworzono: 2010-05-07 10:10 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
A|A|A

Archiwum prw.pl (Fot. Katarzyna Górowicz)

Zawody rozpoczynają się w piątek spokojną i elegancką próbą ujeżdżenia, w której sędziowie będą brali pod uwagę zarówno sprawność, jak i sposób oraz skuteczność porozumiewania się powożącego z koniem.

Sobota to próba terenowa z przeszkodami. A w niedzielę próba zręczności powożenia. Kto ją opanował, ma szansę na czysty przejazd na specjalnie przygotowanym placu z pachołkami, na każdym leży piłeczka, której strącenie skutkuje punktami karnymi.

Atrakcyją weekendowego widowiska mają być spotkania i szkolenia z ekspertami, którzy przybliżą kulturę serową, opowiedzą o gatunkach i typach polskich serów szlachetnych oraz zaproszą do fachowej degustacji serów.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama