Rozmowy przy jedzeniu: Jajko. Genialny produkt, który stworzyła natura

Katarzyna Górna-Drzewosz, jk | Utworzono: 2019-04-19 12:10 | Zmodyfikowano: 2019-04-19 12:29
Rozmowy przy jedzeniu: Jajko. Genialny produkt, który stworzyła natura - fot. Pixabay
fot. Pixabay

Pewne opracowanie Krajowej Izby Producentów Drobiu pokazuje, że to nie w Wielkanoc zjadamy najwięcej jaj, lecz w Boże Narodzenie. Ale na pewno nikt nie będzie sprzeczał się z tym, że jajko jest głównym bohaterem nadchodzących świąt, czyli Wielkanocy. Dlatego bierzemy je - razem z dietetykiem dr Markiem Szołtysikiem z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu - pod lupę.

POSŁUCHAJCIE:

Reklama

Komentarze (2)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~No no2019-04-20 08:31:22 z adresu IP: (83.26.xxx.xxx)
"na pewno nikt nie będzie sprzeczał się z tym, że jajko jest głównym bohaterem nadchodzących świąt, czyli Wielkanocy."No,no! Szanowna Pani Redaktor,głównym bohaterem tych świąt"czyli Wielkanocy" jest niejaki Jezus z Nazaretu, nawet jeśli się nie wierzy, ze był Bogiem i że zmartwychwstał.I stąd ich nazwa, choć prawdziwa wielka noc jest raczej 23 czy 24 grudnia, prawda? To Pani stwierdzenie to jak element metali ciężkich w jajku "szczęśliwej kury"-wszystko psuje. Zatem: Zdejmuj Pani prędzej ten lid, bo wstyd!
~bohaterem JAJKO ????2019-04-20 01:22:17 z adresu IP: (5.60.xxx.xxx)
czasy kolegi Doopy minęły i PANI też POpłyną ... AMEN