Polski Fine Dining kwitnie! Czas na festiwal

Michał Hamburger | Utworzono: 2020-08-01 11:44 | Zmodyfikowano: 2020-08-01 11:45
A|A|A

fot. Fine Dining Week

Motywem przewodnim tegorocznej edycji Festiwalu jest odkrywanie polskiego oblicza współczesnego fine diningu, czyli sztuki restauracyjnej najwyższej próby. Twórczo łączy on tradycję z nowoczesnością oraz promuje najlepsze polskie, sezonowe składniki. Festiwal przybliży Gościom bogactwo rozkwitającej polskiej sceny finediningowej i filozofię smaku utytułowanych Szefów Kuchni osiągających światowy poziom kulinarny. Jest też realną pomocą dla walczących o przetrwanie niezależnych restauracji.

Festiwal potrwa od 26 sierpnia do 13 września w 8 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Szefowie Kuchni z ponad pięćdziesięciu najwybitniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości popisowe, pięciodaniowe, autorskie menu skomponowane z najlepszych sezonowych produktów.

Wśród wrocławskich festiwalowych restauracji znajdziemy Mennicza Fusion, Fuego Restaurant & Bar (AC Hotel by Marriott), Enjoy (Platinum Palace) oraz Restaurację Babinicz (Kompleks Dworzysko w Szczawnie Zdroju).

W Fine Dining Week wezmą udział także takie restauracje jak: warszawskie Belvedere Łazienki Królewskie, inAzia w hotelu Sheraton Grand Warsaw, Kieliszki na Próżnej, Marconi w Hotelu Bristol, krakowska Four, łódzka Powidok, poznańska Obfitość, trójmiejska Biały Królik, czy gliwicka Plado.

Podczas nadchodzącego festiwalu nie zabraknie także doświadczeń specjalnych takich jak m.in. Fine Dining Experience na dachu Hotelu Westin z widokiem na Warszawę.

O wrocławskiej odsłonie festiwalu rozmawialiśmy z Agatą Szczasny z Fine Dining Week i Łukaszem Budzikiem szefem kuchni Mennicza Fusion:

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama