Stek z kalafiora, a może danie z dyni? Rusza druga edycja konkursu WroCHEF

Justyna Kościelna, WK | Utworzono: 2023-09-15 07:23 | Zmodyfikowano: 2023-09-15 07:24
Stek z kalafiora, a może danie z dyni? Rusza druga edycja konkursu WroCHEF - fot. archiwum Radio Wrocław
fot. archiwum Radio Wrocław

Przepustką do profesjonalnej kuchni jest autorski przepis na danie bezmięsne.

- Nagrodzimy sześć najlepszych prac, po trzy w każdej kategorii- mówi Grzegorz Rajter z wrocławskiego magistratu:

- Nagrodą są warsztaty z Kasią Daniłowicz i Natalią Gmyrek. Dania, które wygrają, będzie można ulepszyć pod okiem profesjonalnego szefa kuchni.

To jednak nie wszystko, przekonują organizatorzy:

- Dania zwycięskie w tamtym roku trafiły do weekendowych menu trzech restauracji. W tym roku podzieliśmy wiekowo konkurs na dzieci z podstawówek i szkół średnich, więc mamy 6 kucharzy, 6 dań i 6 restauracji - opowiada Grzegorz Rajter.

W ubiegłym roku młodzi kucharze zachwycili jurorów stekiem z kalafiora oraz daniami z dyni, grzybów i warzyw.

Reklama

Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~Andrzejek2023-09-15 08:46:39 z adresu IP: (91.231.xxx.xxx)
Danie bezmięsne kto to będzie jadł ?