DAVID CROSS BAND - trasa ,,Larks’ Toungues in Aspic at 50’’

GN, RW | Utworzono: 2024-01-31 14:23 | Zmodyfikowano: 2024-01-31 14:23
DAVID CROSS BAND - trasa ,,Larks’ Toungues in Aspic at 50’’ - fot. mat. prasowe
fot. mat. prasowe

Po współpracy z King Crimson dużo podróżował, ostatecznie wrócił do muzyki poprzez pracę w teatrze. W 1987 roku wraz z Keithem Tippettem (eks-King Crimson) założył zespół o nazwie Low Flying Aircraft. W ostatnich latach Cross wydał serię nagrań w duecie z Robertem Frippem, Andrew Keelingiem, Andrew Bookerem (z No-Man), Davidem Jacksonem (dawniej Van der Graaf Generator) i Peterem Banksem (dawniej Yes). Cross komponował muzykę teatralną i pracował jako aktor. Prowadzi własną wytwórnię płytową Noisy Records. Na polskiej trasie zespół DAVID CROSS BAND zaprezentuje materiał z płyty King Crimson “Larks' Tongues In Aspic”, od wydania której minęło niedawno dokładnie pięćdziesiąt lat! W programie koncertu nie zabraknie także materiału z wydanej w 2023 roku nowej płyty David Cross Band, "Ice Blue, Silver Sky", na której znajdują się zupełnie nowe kompozycje oraz wyjątkowe interpretacje klasycznych utworów King Crimson, takich jak "Exiles" i "Starless".

21.02.2024 godz. 19.00 - Katowice, Kinoteatr Rialto
22.02.2024 godz. 19.00 - Wrocław, Sala koncertowa Radia Wrocław
23.02.2024 godz. 19.00 - Poznań, Centrum Kultury Zamek
24.02.2024 godz. 19.00 - Bydgoszcz, Kuźnia
25.02.2024 godz. 19.00 - Warszawa, Hybrydy

Bilety:

179 zł przedsprzedaż, 199 zł w dniu koncertu.

Eventim, eBilet, Rock Serwis, Ticketmaster, CK Zamek, Kinoteatr Rialto, Klub Kuźnia.

Skład zespołu:

David Cross - skrzypce elektryczne
John Mitchell - śpiew, gitara
Sheila Maloney – instrumenty klawiszowe
Mick Paul - bas, śpiew
Jack Summerfield - perkusja

Wybrana dyskografia:

Memos from Purgatory 1989
The Big Picture 1992
Testing To Destruction 1994
Exiles 1997
Closer Than Skin 2005
Alive In The Underworld 2008
Sign Of The Crow 2016
Crossing The tracks 2018
Ice Blue, Silver Sky 2023

DAVID CROSS online:

https://www.davidcrossband.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063465880269

Dodatkowe informacje:

www.klubkuznia.pl

https://www.facebook.com/kuzniaklub

https://www.instagram.com/kuznia.bydgoszcz/

Reklama

Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.