Poranek ze smakiem: Kuchnia pałacowa

Justyna Kościelna | Utworzono: 2024-02-10 08:57 | Zmodyfikowano: 2024-02-10 09:02
Poranek ze smakiem: Kuchnia pałacowa   - for. Pałac Kamieniec
for. Pałac Kamieniec

POSŁUCHAJ:

Przepis na śniadaniową grzankę:

SKŁADNIKI:

• kromka ulubionego pieczywa (polecamy typu graham)
• masło 30g
• kozi ser halloumi z Koziej Górki- plaster 90g
• jabłko ligol- połówka
• malina świeża 125g
• miód wielokwiatowy- łyżka stołowa
• oliwa truflowa- łyżeczka deserowa
• kiełki np. groszku młodego

PRZYGOTOWANIE:
Jabłko kroimy w juliene- paseczki cieniutkie. Miód mieszamy w miseczce z oliwą truflową i odstawiamy. Maliny blendujemy na gładki mus. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim chleb z 2 stron. Na tej samej patelni smażymy kozi ser. Po jego zrumienieniu przekładamy go na grzankę i chwilę razem smażymy żeby ser wtopił się w grzankę.

Ściągamy chleb na talerz, skrapiamy miodem truflowym, malutką łyżeczką nakładamy w kilku miejscach mus malinowy, posypujemy paseczkami jabłka i ulubionymi kiełkami. Gotowe!


Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.