Zaskakująca zmiana w Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu

Elżbieta Osowicz | Utworzono: 2016-01-11 11:41 | Zmodyfikowano: 2016-01-11 11:41
A|A|A

fot. DCChP we Wrocławiu

Pacjentów od wejścia wita nowoczesne wnętrze. Zaniedbane, długo nieremontowane korytarze, na poziomie zero, przeszły prawdziwą metamorfozę. Wchodzący do szpitala od razu zauważają różnicę.

Jest jasno i przestronnie. Kafelki, kolorowe ściany, podwieszane sufity robią wrażenie. Prace objęły około tysiąca metrów kwadratowych powierzchni, to pierwszy etap większego remontu. Jak mówi Bogdan Wysoczański odpowiedzialny za inwestycje w placówce, remont jest prowadzony etapami, na pierwszy ogień poszły korytarze na poziomie zero.

Ta cześć szpitala wyglądała najgorzej, a jest wizytówką placówki, stąd decyzja żeby waśnie od tego miejsca zacząć zmiany - tłumaczy dyrekcja Centrum.

Remont na powierzchni około tysiąca metrów kwadratowych ma zakończyć się w ciągu kilku dni. Prace pochłonęły 700 tysięcy złotych, w tym tygodniu rozpoczną się odbiory techniczne. W kolejnym etapie będzie miedzy innymi remontowana izba przyjęć.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama