OFCA / VI Oleśnicki Festiwal Cyrkowo-Artystyczny

Radio Wrocław | Utworzono: 2019-08-07 09:19 | Zmodyfikowano: 2019-08-07 09:21
A|A|A

fot. materiały prasowe

9 – 11 sierpnia 2019
Czas płynie nieubłaganie - do festiwalu OFCA pozostał już niespełna tydzień!! Oleśnicki Festiwal Cyrkowo-Artystyczny to niezaprzeczalne święto Nowego Cyrku. W te trzy sierpniowe dni do naszego miasta przyjadą artyści z całego świata, by dać pokaz swoich niepowtarzalnych umiejętności. Za pomocą tradycyjnych form cyrkowych takich jak żonglerka czy clownada, przedstawiają światu swoją historię zamkniętą w ramach spektaklu. Przez cały weekend uczestnicy festiwalu będą mieli okazję obejrzeć około 60 spektakli ulicznych oraz scenicznych.

Jak co roku obok przedstawień przewidziane jest również całe spektrum atrakcji, m.in. pokazy fireshow, warsztaty cyrkowe, parada ulicami miasta, koncerty, a także zapierające dech w piersiach pokazy highline i trickline. Tym razem możemy się pochwalić trzema taśmami o długościach 105, 117 i 163 metrów, które zawisną 40 metrów nad ziemią, po których chodzić będą amatorzy spacerów na wysokości. Taśmy połączą wieże oleśnickich zabytków: ratusza, piastowskiego zamku, bazyliki i kościoła św. Trójcy - będzie to nie lada gratka dla wielbicieli mocnych wrażeń!

Zapewniamy, że OFCA to potężna dawka humoru, wzruszeń i zabawy w otoczeniu pozytywnych ludzi – jednym słowem świetny pomysł na spędzenie weekendu zarówno dla amatorów cyrku jak i osób zupełnie z nim niezwiązanych.

Na festiwalu znajdzie się miejsce również na chwilę odpoczynku w specjalnie przygotowanej do tego strefie chillout’u, a dla głodnych i spragnionych zorganizowany zostanie zlot food trucków.
Poniżej znajdą Państwo tegoroczny program festiwalu.

Zachęcamy również do śledzenia nas na Facebook’u i stronie internetowej – znajdują się tam zawsze najświeższe informacje dotyczące festiwalu.

www: http://festiwalofca.pl/
fanpage: https://www.facebook.com/festiwalofca/ 


Piątek:

15:30, Pan Ząbek, Powrót do przeszłości, Rynek, 3-go Maja (2), 40 min
16:15, Murmuyo, ¡FUERA!, Rynek, Kościelna (5), 50 min
17:15, Tobia Circus, Equilibrium tremens, Rynek, 3-go Maja (2), 30 min
17:30, Zap, The Zap Show, Plac pod Bramą Wrocławską (13), 25 min
18:00, Oficjalne rozpoczęcie festiwalu, otwarcie wystawy, Galeria Brama Wrocławska (13), 15 min
18:15, Rympau Duo, Ale Rympau!, Rynek 3-go Maja (2), 40 min
18:30, Eric Tarantola, L’Orchestre imaginaire, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
19:00, PSiRC, Acrometria, Sala widowiskowa (8), 50 min*
19:00, Cia. ES circ, TEI TEI, Rynek, Kościelna (5), 40 min
19:15, La Sbrindola, Shock Em All, Pomnik Ery Kosmicznej (9), 40 min
20:00, Lorenzo Cinotti and Jeanette Flexonette, Party! Party!, Plac Książąt Śląskich (12), 30 min
20:00, Laura Faleiros, HulaLá, Rynek, Kościelna (5), 30 min
20:30, Maleta Company, Put a spell on you, Niebieski namiot cyrkowy (11), 50 min*
20:30, Kapela Timingeriu, Rynek, 3-go Maja (2), 40 min
20:45, L’abile Teatro, Mago per Svago, Plac pod kościołem św. Jerzego (7), 30 min
21:30, La Compagnie Singulière, SoliloqueS, Kościół św. Jerzego (7), 70 min*
22:00, Fundacja Sztukmistrze, Fire Party, Amfiteatr nad stawami (10), 50 min

Sobota:

10:30, Teatro Tatro, Circus Charms, Biały namiot cyrkowy (11), 80 min*
11:00, Warsztaty cyrkowe dla dzieci, Amfiteatr nad stawami (10), 180 min
13:00, L’abile Teatro, Mago per Svago, Amfiteatr nad stawami (10), 30 min
14:00, Parada, Trasa: Amfiteatr-Rzemieślnicza-Rynek, 30 min
14:30, La Sbrindola, Shock Em All, Rynek, 3-go Maja (2), 40 min
15:00, IV Tricklinowy Puchar OFCY, Podzamcze (11), 120 min
15:00, Rympau Duo, Ale Rympau!, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
15:45, Murmuyo, ¡FUERA!, Rynek, Kościelna (5), 50 min
16:00, Tobia Circus, Equilibrium tremens, Plac Książąt Śląskich (12), 30 min
16:15, La Compagnie Singulière, SoliloqueS, Kościół św. Jerzego (7), 70 min*
16:45, Cia. ES circ, TEI TEI, Rynek, 3-go Maja (2), 40 min
17:00, Laura Faleiros, HulaLá, Plac Książąt Śląskich (12), 30 min
17:45, Ernest the Magnifico, Rynek, Kościelna (5), 40 min
17:45, Cirque Inextremiste, Inextremiste, Poczta (14), 50 min
17:45, Teatro Tatro, Circus Charms, Biały namiot cyrkowy (11), 80 min*
18:00, Kapela Timingeriu, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
18:45, Zap, The Zap Show, Rynek, 3-go Maja (2), 25 min
19:00, Pan Ząbek, Powrót do przeszłości, Pomnik Ery Kosmicznej (9), 40 min
19:15, Lorenzo Cinotti and Jeanette Flexonette, Party! Party!, Plac Książąt Śląskich (12), 30 min
19:15, PSiRC, Acrometria, Sala widowiskowa (8), 50 min*
19:45, La Sbrindola, Vibrella Sound itinerant Dj Set, Rynek, 3-go Maja (2), 40 min
19:45, Maleta Company, Put a spell on you, Niebieski namiot cyrkowy (11), 50 min*
20:00, Eric Tarantola, L’Orchestre imaginaire, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
20:30, Kapela Timingeriu, Rynek, Kościelna (5), 40 min
20:45, L’abile Teatro, Mago per Svago, Plac pod kościołem św. Jerzego (7), 30 min
21:30, MattatoioSospeso, Les amants du ciel, Plac pod kościołem św. Jerzego (7), 45 min
21:30, Fire Battle, Dziedziniec Zamku (6), 40 min
22:15, Fire Open Stage, Dziedziniec Zamku (6), 45 min

Niedziela:

11:00, Warsztaty cyrkowe dla dzieci, Amfiteatr nad stawami (10), 180 min
12:00, Tobia Circus, Equilibrium tremens, Amfiteatr nad stawami (10), 30 min
14:00, Lorenzo Cinotti and Jeanette Flexonette, Party! Party!, Amfiteatr nad stawami (10), 30 min
14:15, Olimpiada żonglerska, Rynek, 3-go Maja (2), 45 min
15:00, La Compagnie Singulière, SoliloqueS, Kościół św. Jerzego (7), 70 min*
15:00, Wybory Miss Trickline, Podzamcze (11), 120 min
15:00, Murmuyo, ¡FUERA!, Rynek, Kościelna (5), 50 min
15:15, Ernest the Magnifico, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
16:00, Pan Ząbek, Powrót do przeszłości, Rynek 3-go Maja (2), 40 min
16:00, Rympau Duo, Ale Rympau!, Pomnik Ery Kosmicznej (9), 40 min
16:45, Eric Tarantola, L’Orchestre imaginaire, Rynek, Kościelna (5), 40 min
16:45, La Sbrindola, Shock Em All, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
16:45, Teatro Tatro, Circus Charms, Biały namiot cyrkowy (11), 80 min*
17:45, Laura Faleiros, HulaLá, Rynek, 3-go Maja (2), 30 min
17:45, Cirque Inextremiste, Inextremiste, Poczta (14), 50 min
18:15, Tobia Circus, Equilibrum tremens, Rynek, Kościelna (5), 30 min
18:45, Cia. ES circ, TEI TEI, Plac Książąt Śląskich (12), 40 min
19:00, PSiRC, Acrometria, Sala widowiskowa (8), 50 min*
19:15, La Sbrindola, Vibrella Sound itinerant Dj Set, Rynek 3-go Maja (2), 40 min
20:15, Maleta Company, Put a spell on you, Niebieski namiot cyrkowy (11), 50 min*
20:30, Zap, The Zap Show, Rynek, 3-go Maja (2), 25 min
20:30, L’abile Teatro, Mago per Svago, Plac pod kościołem św. Jerzego (7), 30 min
21:15, MattatoioSospeso, Les amants du ciel, Plac pod kościołem św. Jerzego (7), 45 min

REKLAMA
Zdjęcia

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama