Z dolnośląskich sklepów wycofywane jest irlandzkie mięso

Andrzej Andrzejewski | Utworzono: 2008-12-09 15:29 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
A|A|A

Podejrzaną partię udało się odkryć dzięki dokładnym procedurom opisu drogi, jaką przebywa importowane mięso.

Krystyna Szczebel z legnickiego sanepidu podkreśla - nie ma pewności, że mięso jest skażone. Wiemy jedynie, że pochodzi z irlandii. Dlatego 40 kilogramów wieprzowiny zabezpieczonej w jednym z legnickich zakładów przetwórczych zostało zabezpieczone i wysłane do laboratorium w Puławach.

Wyniki na zawartość dioksyn poznamy jutro. Właściciel zakładu dokładnie wie, dokąd trafiły jego wyroby, dlatego wycofanie przetworzonego mięsa to kwestia godziny.

 

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama