Rusza Fine Dining Week

materiały prasowe, jk | Utworzono: 2019-02-06 11:31 | Zmodyfikowano: 2019-02-06 11:31
Rusza Fine Dining Week - fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe

Rezerwacje na Festiwal w całym kraju trwają na www.FineDiningWeek.pl, a stoliki można rezerwować aż do przedostatniego dnia wydarzenia. Dzięki inteligentnemu systemowi dostępności stolików, do wyboru jest wciąż wiele wspaniałych miejsc. Każdy gość ma szansę wygrać w konkursie zdjęciowym dwuosobowy rejs LOT-em klasą business do Włoch oraz dwuosobową kolację w Osteria Francescana*** (najlepszej restauracji świata, gdzie w kolejce po rezerwację stoi aż kilkadziesiąt tysięcy gości).

#RespectFood, czyli niemarnowanie żywności

Kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week ma na celu także zwrócenie uwagi na rosnący problem marnowania żywności. Mimo iż od początku istnienia festiwalu system rezerwacyjny skonstruowany jest w taki sposób, aby restauracje biorące udział w wydarzeniu dokładnie wiedziały, w jaką ilość produktów powinny się zaopatrzyć danego dnia. Organizatorzy połączyli siły z marką Grundig i za pośrednictwem ambasadora Massimo Bottury uwrażliwiają na zjawisko marnowania produktów spożywczych, którego skala jest coraz większa. Jak przyznają organizatorzy "Mimo iż jesteśmy coraz bardziej świadomi skali problemu związanego z marnowaniem żywności, nadal trudno jest nam, jako społeczeństwu wprowadzić w życie pewne zmiany, które ograniczą ten proceder. Będąc organizatorem festiwalu sztuki restauracyjnej, który przede wszystkim na ma celu edukację i budowanie świadomości czym jest fine dining, tym razem obieramy również za cel, zwrócenie uwagi na brak poszanowania dla żywności. Szósta edycja Fine Dining Week identyfikuje się z ideą zero waste i respect food, dzięki współpracy z marką Grundig i szefem kuchni trzygwiazdkowej restauracji Osterii Francescana - Massimo Bottury. Restaurator jest pomysłodawcą organizacji non profit Food for Soul” mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy Festiwalu. Massimo Bottura będzie gościem odrestaurowanego 5-gwiazdkowego Hotelu Warszawa, w którym znajduje się m.in. restauracja "Warszawska". Jej Szefem Kuchni jest Dariusz Barański, absolwent legendarnej Le Cordon Bleu.

Filozofia zero waste

Festiwal Fine Dining Week to niepowtarzalna okazja do poznania świetnie przygotowanej prawdziwej sztuki restauracyjnej w dokładnie wyselekcjonowanych restauracjach. Najlepsi Szefowie Kuchni w Polsce przygotowują dla każdego z Gości wyjątkowe pięciodaniowe popisowe doświadczenie. Rezerwacje są dostępne na stronie www.FineDiningWeek.pl w cenie 119 zł.

www.FineDiningWeek.pl
Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2019
Dress - code: Smart casual +
Czas: 6-17 lutego 2019
Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Trójmiasto, Łódź i Silesia

Reklama

Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.