Publicystyka Radia Wrocław: Produkty lokalne

Andrzej Andrzejewski | Utworzono: 2017-03-13 19:20 | Zmodyfikowano: 2017-03-13 18:55
Publicystyka Radia Wrocław: Produkty lokalne -

Samorządowcy z Jawora będą zachwalali towary swoich lokalnych producentów. Chodzi o wypracowanie wspólnej marki produktów godnych polecenia. Jaworski chleb, woda, pierniki czy kosmetyki już mają swoją renomę nie tylko w Polsce, ale i za granicami. - Kto jak nie burmistrz wie lepiej ile siły wkładamy w zachowanie najlepszej jakości naszych produktów - wyjaśnia Urszula Sawicka z firmy specjalizującej się w produkcji samopodgrzewających się konserw - Nigdy się tego nie wstydziliśmy i zawsze podkreślamy, że jesteśmy z Jawora i że jesteśmy regionalną firmą. Dla nas lokalność jest bardzo ważnym elementem komunikacji marketingowej. W Jaworze jest bardzo dużo takich podmiotów, które aspirują do tego, żeby przez lokalny rodowód pokazywać się na szerszych rynkach.

Nasi przedsiębiorcy odbierają palmę pierwszeństwa nawet producentom o ugruntowanej pozycji na ogólnopolskim rynku. Jednym z takich przykładów są producenci win.- Naszą działalność rozpoczęliśmy przed laty od wyhodowania własnego szczepu winorośli - przyznaje Lech Jaworek właściciel winnic z Miękini - 16 lat pracy, ale poprzyjeżdżały wycieczki tutaj do Miękini - nawet z Zielonej Góry - winiarze aktualni, którzy uprawiają winorośl i są znani, podglądać jak to się robi.

W promocję produktów lokalnych bardzo często angażują się samorządowcy. Burmistrz Jawora właśnie zapowiedział, że osobiście będzie zachęcał klientów do kupowania najlepszych towarów powstających w jego regionie. Więcej na ten temat w dzisiejszej Publicystyce Radia Wrocław. Początek audycji o 21:05.


Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.