Obostrzenia covidowe w kurortach. Jak radzą sobie przedsiębiorcy?

Piotr Mróz, GN | Utworzono: 2021-12-17 07:00 | Zmodyfikowano: 2021-12-17 07:00
A|A|A

fot. Piotr Mróz

- W związku z szybkim wprowadzeniem rozporządzenia, przepisy dotyczące sprawdzania paszportów covidowych są niejasne – mówi Marcin Olszewski właściciel obiektu „Smaki na Szlaku” w Polanicy-Zdroju:

Z tym samym problemem mierzą się także restauracje. Większość jednak bazuje na wypracowanych już wcześniej metodach. Na przykład na listach w których goście deklarują czy są zaszczepieni. Mówi o tym Paula Masztelarz-Motylska, manager restauracji „Smaki na Szlaku” w Polanicy-Zdroju:

- Jedyną podstawą prawną na jaką mogą powoływać się hotelarze i restauratorzy to akt rozporządzenia - mówi Aleksander Szwed Senator RP. - W tym momencie trwa debata czy nie wprowadzić aktu rangi ustawowej - dodaje Szwed:

Jednak mieszkańcy i turyści twierdzą, że nie widzą problemu w okazaniu dokumentu weryfikującego szczepienie:

Kolejnym problemem nowowprowadzonych obostrzeń jest brak podanej dokładnej liczby osób na metr kwadratowy, które mogą bawić się na imprezach sylwestrowych. W rozporządzeniu czytamy, że limit wynosi 100 osób. Rząd zastanawia się nad wprowadzeniem poprawek.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~2+2=4
2021-12-17 11:54:44
z adresu IP: (195.254.xxx.xxx)
Ocena: 12
jak sobie radzą? płacą łącznie 84% podatkow na miliony nierobów urzedasów + teraz epidemia wyssana z palca bo mamy chinski katar, wiec przepisy bezprawne dowalaja i tyle, tak sobie radzą!
Reklama