"Europa na Widelcu" we Wrocławiu

Radio Wrocław | Utworzono: 2010-06-05 12:57 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
A|A|A

Fot. MZ

Gulasz wołowy z knedlami bułczanymi, sernik z żurawiną, ostra zupa z karpia czy biszkopt czekoladowy nasączony rumem z bitą śmietaną - między innymi takie przysmaki mozna znaleźć na wrocławskim rynku. Od wczoraj w mieście trwa kulinarny festiwal "Europa na Widelcu".

Prezentują się kucharze z 27 krajów. Potrawy są serwowane za 3 zł za porcję, a zebrane w ten sposób pieniądze trafią do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu i zostaną przeznaczone na stypendia dla najzdolniejszych. W ubiegłym roku udało się w te sposób zebrać  ponad 30 tysięcy złotych.

Na zakończenie imprezy wystąpią znani z naszej anteny Natalia Grosiak i zespół Optymistic.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama