Dynia w Humanitarium

Andrzej Andrzejewski | Utworzono: 2014-11-06 17:08
A|A|A

Piękna, ciepła, złota jesień, a wśród niej królowa - Pani Dynia… Zdobi parapety domów, wystawy sklepów, witryny kafejek oraz restauracji. Dynia związana jest z przemijaniem i rytmem pór roku. Nie ma jesieni bez dyni, jej aromatu i smaku. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna, a przy okazji bardzo smaczna.

Może być także doskonałym materiałem badawczym, a nauka to już specjalność Humanitarium! W trakcie sezonu dyniowego w dniach 8-11 listopada 2014r. zapraszamy wszystkich do Humanitarium, Wrocławskiego Centrum Badan EIT+, na tematyczne laboratoria z dynią w roli głównej. Podczas warsztatów odkryjemy tajemnice DNA z wnętrza dyni, zrobimy również dyniowe mydełka. Chętni wrażeń świetnie odnajdą się w roli małych naukowców, którzy za pomocą szkła laboratoryjnego wytworzą kolorową, wybuchową pianę, w dyni oczywiście!

W holu wystawy pojawią się dodatkowe atrakcje m.in. stoisko z naturalnymi tłoczonymi na zimno olejami oraz dyniowe smakołyki.


REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~mumu
2014-11-12 09:03:28
z adresu IP: (195.94.xxx.xxx)
Ocena: -3
byłam, widziałam - świetne warsztaty!
Reklama