Dziś początek kulinarnego festiwalu Europa na widelcu

Elżbieta Osowicz, mh | Utworzono: 2018-05-30 07:12 | Zmodyfikowano: 2018-05-30 07:13
A|A|A

Swojskie wędliny, przekąski czy słodkości z rożnych stron świata można spróbować na festiwalu kulinarnym Europa na widelcu. We wrocławskim rynku stanęło kilkanaście stoisk z potrawami regionalnymi. Nie mogło zabraknąć potraw naszych wschodnich sąsiadów. Irina Jezior poleca tradycyjna kuchnię ukraińską:

W piątek organizatorzy zapraszają najmłodszych smakoszy na warsztaty oraz spotkania z autorami książek kulinarnych. Również w piątek w kinie Nowe Horyzonty rozpocznie się przegląd filmów opowiadających o jedzeniu.

W sobotę szefowie kuchni festiwalu Europa na widelcu dokonają prezentacji dań najbardziej charakterystycznych dla 10 krajów oraz jednego regionu – Dolnego Śląska. W tym samym dniu w Browarze Mieszczańskim rozpocznie się dwudniowa Inwazja Food Trucków.

W niedzielę, 3 czerwca, na Pergoli koło Hali Stulecia odbędzie się Piknik Wolności. To rodzinny festyn, w programie którego znajdą się między innymi biesiada na trawie. X edycja festiwalu Europa na widelcu zakończy się wyjątkowo w poniedziałek, 4 czerwca, w Dniu Wolności. Z tej okazji na wrocławskim rynku odbędzie się Wielkie Wrocławskie Śniadanie Wolności. Do wspólnego stołu mieszkańców naszego miasta i turystów zaproszą Robert Makłowicz i Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz.

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama