Mondelez się rozwija. Teraz bada receptury... gum do żucia i cukierków [FOTO]

GN, PAP | Utworzono: 2018-12-04 16:10 | Zmodyfikowano: 2018-12-04 16:12
A|A|A

fot. Piotr Czyszkowski

Firma inwestuje dodatkowe środki w stworzenie przestrzeni technologicznej, w której będą prowadzone badania nad recepturami gum do żucia i cukierków.

W związku z rozwojem centrum, Mondelez zatrudnił 45 nowych pracowników.

Centrum Badań, Rozwoju i Jakości w podwrocławskiej fabryce Mondelez otwarto w ubiegłym roku. Jego uruchomianie kosztowało 17 milionów dolarów. Centralnym miejscem ośrodka jest hala wyposażona w urządzenie służące do prac badawczo-rozwojowych dla technologii czekolady, ciastek, wafli i opakowań.




 

Element Serwisów Informacyjnych PAP
REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Reklama