Rewolucja w szpitalu przy ulicy Borowskiej [WIZUALIZACJE]

Elżbieta Osowicz | Utworzono: 2017-11-06 13:30 | Zmodyfikowano: 2017-11-06 13:31
A|A|A

Zdjęcia: Elżbieta Osowicz, wizualizacje: Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu

Robotnicy od rana przygotowują pomieszczenia na parterze. Na razie można jeszcze wchodzić głównymi drzwiami, ale jeszcze dziś zostaną one zamknięte i wszyscy pacjenci będą kierowani do wejść bocznych. Na drzwiach już wiszą informacje. Pacjenci czekający w kolejce od przyjęcia cieszą się z remontu:

- Tutaj jest makabrycznie. Kupę ludzi jest ciężko chorych i muszą stać. Może coś się zmieni. 

Jak tłumaczy nadzorujący prace Marek Dmoch pacjenci zostaną skierowani do wejść bocznych:

- Wejście z boku jest węższe. Wejście drugie, dawniej ewakuacyjne, stanie się wejściem głównym. Do rejestracji wchodzimy z lewej strony. Do przychodni albo przez klatki schodowe przez piętro albo z tyłu budynku E. 

W przebudowanym holu będą osobne rejestracje do szpitala i przychodni. Ma tam też pojawić się system kolejkowy i kanapy, tak żeby pacjenci nie musieli stać przed okienkami. Pierwszy etap remontu zakończy się w połowie lutego przyszłego roku, w maju ma ruszyć elektroniczny system kolejkowy. Cała inwestycja pochłonie około 4 milionów złotych.

Rozmowa z Markiem Dmochem: 

REKLAMA
Zdjęcia

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~Byly pacjent
2017-11-06 15:59:39
z adresu IP: (83.10.xxx.xxx)
Ocena: 1
To nic nie zmieni
NA ANTENIE
MarekObszarny
Marek Obszarny
 12:00 - 13:00
Reakcja 24
Zapraszam
Reklama