Remont po polsku: Mieszkańcy muszą wskakiwać na chodnik

Elżbieta Osowicz | Utworzono: 2017-07-20 11:40 | Zmodyfikowano: 2017-07-20 11:40
A|A|A

Gimnastyka przy wyjściu z domu. Mieszkańcom budynku przy ulicy Kowalskiej we Wrocławiu nie pozostaje nic innego jak wskakiwać na nowo budowany chodnik. Podczas przebudowy pobocza, lokatorzy domu zwracali uwagę na to, że konstrukcja jest położona prawie pół metra wyżej niż wyjście z budynku. Jednak jak mówi Anna Malicka - Zamorska nikt nie chciał słuchać ich uwag:

... lokatorka ma 75 lat i nie czuje się na siłach, żeby przeskakiwać przez murek. Czy uda się poprawić projekt, czy robotnicy zlikwidują barierę i znajdą rozwiązanie? Problem poruszyliśmy w programie Reakcja24:

...projekt rzecz święta, syn lokatorki Jan Zamorski rozmawiał z wykonawcą:

Niedaleko inwestycji jest biuro wykonawcy, ale niewiele udało się dowiedzieć:

Za budowę odpowiada Zarząd Inwestycji Miejskich - o wyjaśnienia poprosiliśmy Małgorzatę Szafran z Urzędu Miejskiego. Po interwencji lokatorów w domu przy Kowalskiej pojawił się projektant, który obiecał znaleźć rozwiązanie:

Na razie pomysł przedstawiony przez projektanta nie został zaakceptowany przez lokatorów.

 

REKLAMA

Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~weryfikacja
2017-08-11 19:27:39
z adresu IP: (83.4.xxx.xxx)
Ocena: 3
Z ciekawości przeklikałem się przez Street View wspomnianej ulicy. Prawdopodobnie problem dotyczy budynku numer 53. Na zdjęciach widać, że już wcześniej wejście było zbyt nisko w stosunku do drogi.
~Grzegorz
2017-07-21 07:39:54
z adresu IP: (188.146.xxx.xxx)
Ocena: 6
Zachęcam do publikacji nazwisk pracowników nadzoru. Kierownika budowy zwłaszcza.
Reklama