Mała czarna przed startem? Czemu nie! (PORADY EKSPERTA)

Piotr Pietraszek | Utworzono: 2016-07-03 18:00 | Zmodyfikowano: 2016-07-03 18:00

Nie od dzisiaj wiadomo, że kawa „wypłukuje wapń i magnez” z organizmu i odwadnia. Mówią o tym liczne opracowania z całego świata.

Z drugiej jednak strony naukowcy sugerują, że spożywanie aromatycznego napoju może pomóc szybciej biegać i efektywniej spalić tłuszcz podczas treningu. Wyniki badań sugerują także, że spożywanie niewielkich ilości kofeiny przed i podczas ćwiczeń, może wydłużyć o prawie jedną trzecią czas trwania treningu.

Zielone światło kawie daje także trenerka drużyny biegowej Radia Wrocław i mistrzyni Polski w biegu na orientację Weronika Machowska:


Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.